Sağlık meslek örgütleri: Sağlık çalışanlarının can güvenliği sağlanmalı, angarya çalıştırma yasaklanmalıdır

Sağlık Meslek Örgütleri Sağlık Çalışanlarının Sorunlarını Dile Getirdi

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde bir araya gelen 18 sağlık meslek örgütü, ikinci ve üçüncü basamak sağlık kurumlarındaki sorunlara dikkat çekti. Açıklamada, “Bakanlığın olumsuz tavrına karşı bugün tüm sağlık kurumlarında üretimden gelen gücümüzü kullanıyoruz, iş bırakıyoruz. Birinci basamakta çalışan sağlık emekçilerinin haftalardır sürdürdüğü mücadeleyi selamlıyoruz. İş bırakma eylemlerini sahiplendiğimizi ifade ediyoruz” denildi.

Sağlık Meslek Örgütleri Acil Çözüm Talep Ediyor

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Ankara Tabip Odası (ATO), Ankara Dişhekimleri Odası (ADO), Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF), Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası’nın (AHESEN) içinde olduğu 18 sağlık meslek örgütü, ikinci ve üçüncü basamaktaki sağlık kurumlarındaki sorunlara dikkat çekti. Sağlık emekçileri yazılı dövizlerle seslerini duyurmaya çalıştı.

  • Toplumun Sağlığı İçin Çığlık Atıyoruz
  • Yöneticilerin Sorumluluk Alması Bekleniyor
  • Hekimler ve Hemşireler Destek Bekliyor

Etkili ve caydırıcı tedbirlerin alınması gerektiği vurgulanan ortak açıklamada, “Sağlık Bakanlığına sesleniyoruz. Halkın sağlığını korumak ve geliştirmek istiyor musunuz? Hekim, ebe, hemşire, sağlık emekçilerinin sorunlarını çözmek istiyor musunuz? Bizi duymak zorundasınız.” denildi.

Sağlık Sistemi İçin Önemli Talepler Sıralandı

Sağlık meslek örgütleri, sağlık sektöründeki sorunların çözümü için bir dizi talepte bulundu. Bu talepler arasında mobbingin önlenmesi, şiddet yasasının çıkarılması, angarya çalıştırmanın yasaklanması, ve sağlık emekçilerinin haklarının güvence altına alınması yer aldı. Ayrıca, sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak amacıyla hasta randevularının uzatılması, nöbet yazımının düzenlenmesi gibi konular da dile getirildi.

Bu taleplerin hayata geçirilmesi durumunda sağlık hizmetlerinde önemli bir iyileşme sağlanacağına inanan sağlık meslek örgütleri, halkı da desteğe davet etti. Kamu emekçilerinin vergi diliminin düşürülmesi konusunda da çağrıda bulunuldu ve “Bu saydıklarımız sadece bizler için değil, halkımızın da nitelikli ve erişilebilir sağlık hizmetine kavuşması içindir. Her kademede çalışan hekim, diş hekimi, ebe, hemşire, tüm sağlık emekçilerini bizlere katılmaya, halkımızı bizlerle dayanışmaya ve sesimize ses vermeye davet ediyoruz.” mesajı verildi.

Kaynak: ANKA

Haber görseli
Ayşe Kulin: Güzellik başarıyla eş değer olsaydı, en iyi romanları Ajda Pekkan yazardı

Günün Öne Çıkan Haberleri

  • TIKLAYIN | Uzmanlar İstanbul karı için tarih verdi!
  • TIKLAYIN | Türkiye’de 2024’te en çok satılan otomobil markaları belli oldu
  • TIKLAYIN | Wanda Nara barışmak istedi, Icardi reddetti
  • TIKLAYIN | Tarım Kredi’de 5,5 milyonluk vurgun!
  • TIKLAYIN | 10 soruda özel okul fiyatları: Ne kadar zam gelecek, yemek ve servis ücretleri ne olacak?
  • TIKLAYIN | Ertuğrul Özkök: Orta Doğu’da dengeleri sarsacak bir fotoğraf

Related Posts

Kene kabusu geri döndü: Çin menşeli yeni tür bulundu!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte kene vakalarında endişe verici artış yaşanıyor. Çin menşeli yeni bir türün Türkiye’de tespit edilmesi ve bazı illerde can kayıplarının yaşanması, uzmanları alarma geçirdi. Özellikle ter ve idrar kokusunun keneleri çektiği uyarısı dikkat çekti.

Uzmanlardan kritik kene uyarısı: Elinizle ezmeyin!

Erciyes Üniversitesi’nden(ERÜ) Prof. Dr. Orhan Yıldız, “En büyük hatalardan biri, insanlar keneyi kendi çıkarıp tırnakları ile ezmeye çalışıyor. Bu yüzde 100 bulaş anlamına gelir. Bu nedenle bu tür uygulamalardan kaçınmak gerekir” dedi.

Günümüzde Arkadaşlıklar Çıkar Üzerinden Kuruluyor!

Uzmanlar, günümüzde arkadaşlıkların çıkar ilişkileri üzerinden kurulduğunu belirterek, yoldaşlık geleneğinin de sürdüğünü ifade etti. 

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

Kokusuyla yalnızlaştıran genetik hastalık: Balık Kokusu Sendromu

Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Tıbbi Genetik ve Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi’nden Prof. Dr. Zeynep Ocak, halk arasında “balık kokusu sendromu” olarak bilinen Trimetilaminüri (TMAU) hastalığına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Genetik kökenli bir metabolizma bozukluğu olan bu rahatsızlıkta farkındalık, hem tanı hem de yönetim açısından büyük önem taşıyor.

Yaşlanmayı tersine çevirebilecek 6 yiyecek bulundu

Yaşlanmayı durdurmanın anahtarı sandığınızdan daha yakın olabilir. Yeni bir araştırma, doğal ve bitki bazlı beslenmenin hücresel yaşlanmayı yavaşlattığını gösterdi. Bilim insanlarına göre, doğru besinlerle vücut biyolojik yaşını geriye alabilir.