Uzamanından uyarı: Obezitede Avrupa şampiyonuyuz

Obezite ile Mücadele için Yeni Yaklaşımlar

Kayseri’de düzenlenen 5. Obezite Tanı ve Tedavisinde Multidisipliner Yaklaşım Sempozyumu’nda Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Fahri Bayram, obezitenin ciddi bir global sorun olduğunu vurgulayarak Türkiye’nin Avrupa’nın en obez ülkesi olduğunu belirtti.

Sempozyuma Türkiye Obezite Araştırma Derneği, Türk Obezite Cerrahisi Derneği, Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği, Türk Obezite Cerrahisi Vakfı ve Bariatrik Cerrahi Derneği gibi kuruluşlardan gelen doktorlar katıldı.

Prof. Dr. Fahri Bayram, sempozyum sonrasında yaptığı açıklamalarda obeziteyle mücadele için bir araya gelindiğini ve obezitenin sadece beslenmeyle ilgili olmadığını belirterek psikolojik ve sosyal faktörlerin de etkili olduğunu ifade etti.

Bayram, obezite konusunda tecrübeli hocaların bir araya gelerek tedavi yöntemlerini tartıştığını ve bu konuda yeni yaklaşımların geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, obeziteyle mücadelede toplumsal farkındalığın artırılması ve medya aracılığıyla bilgilendirme yapılması gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Metan Gazı sessiz tehlike: Belirtiler, önlemler ve ilk yardım yöntemleri

Irak’ın Kuzeyinde metan gazı zehirlenmesi nedeniyle 12 askerimizin şehit olmasının ardından Metan Gazı konusu tekrar gündeme geldi. Altınbaş Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. Özlem Karagöl, metan gazı ile ilgili kapsamlı bir bilgilendirme yaptı. Peki, metan gazı nedir, nasıl oluşur? Metan gazı zehirlenmesi belirtileri neler?

Kene kabusu geri döndü: Çin menşeli yeni tür bulundu!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte kene vakalarında endişe verici artış yaşanıyor. Çin menşeli yeni bir türün Türkiye’de tespit edilmesi ve bazı illerde can kayıplarının yaşanması, uzmanları alarma geçirdi. Özellikle ter ve idrar kokusunun keneleri çektiği uyarısı dikkat çekti.

Uzmanlardan kritik kene uyarısı: Elinizle ezmeyin!

Erciyes Üniversitesi’nden(ERÜ) Prof. Dr. Orhan Yıldız, “En büyük hatalardan biri, insanlar keneyi kendi çıkarıp tırnakları ile ezmeye çalışıyor. Bu yüzde 100 bulaş anlamına gelir. Bu nedenle bu tür uygulamalardan kaçınmak gerekir” dedi.

Günümüzde Arkadaşlıklar Çıkar Üzerinden Kuruluyor!

Uzmanlar, günümüzde arkadaşlıkların çıkar ilişkileri üzerinden kurulduğunu belirterek, yoldaşlık geleneğinin de sürdüğünü ifade etti. 

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

Kokusuyla yalnızlaştıran genetik hastalık: Balık Kokusu Sendromu

Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Tıbbi Genetik ve Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi’nden Prof. Dr. Zeynep Ocak, halk arasında “balık kokusu sendromu” olarak bilinen Trimetilaminüri (TMAU) hastalığına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Genetik kökenli bir metabolizma bozukluğu olan bu rahatsızlıkta farkındalık, hem tanı hem de yönetim açısından büyük önem taşıyor.