Ofis masalarında klozetten daha fazla bakteri var!

Ofis Masalarında Klozete Göre Daha Fazla Bakteri Var

İSTANBUL (İGFA) – Çalışma alanlarının düzenli olarak dezenfekte edilmesi gerektiğini vurgulayan Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Dilek Leyla Mamçu, ofis masalarında bulunan bakteri miktarının oldukça yüksek olduğunu belirtiyor.

Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre, ortalama bir ofis masasında her 6,45 santimetrekare başına 5 bin 15 bakteri bulunmaktadır. Bu rakam, ortalama bir klozetten 400 kat daha fazladır. Dr. Dilek Leyla Mamçu, çalışma alanlarının temizliğinin önemine dikkat çekerek, temizlik konusunda önerilerde bulunmaktadır.

Çalışma ortamlarının temiz ve düzenli tutulmasının çalışanların verimliliğini artırdığını ve bulaşıcı hastalıkları önlediğini belirten Dr. Dilek Leyla Mamçu, mikroorganizmaların kolayca yayılmasını engellemenin önemini vurgulamaktadır. Bu nedenle, ofis malzemelerinin düzenli olarak temizlenip dezenfekte edilmesi gerekmektedir.

Çalışma Alanınızı Dezenfekte Edin

Sağlıklı ofis alışkanlıkları oluşturmanın temel adımlarından biri de çalışma alanını düzenli olarak temizlemektir. Dr. Dilek Leyla Mamçu, çalışma ortamının temizliği için şu önerilerde bulunmaktadır:

  • Günün başında çalışma alanınızı dezenfekte edin ve tüm yüzeyleri silin.
  • Dezenfektanın yüzeyde en az 3-5 dakika kalarak etkili olmasını sağlayın.
  • Kişisel eşyalarınızı da düzenli olarak dezenfekte edin.
  • Her gün masanızı temizleyin ve gereksiz eşyaları kaldırın.

Kolayca Ulaşılabilen Alanları Temizleyin

Günlük olarak kullanılan kahve fincanı, telefon alıcıları ve tuş takımları gibi sık dokunulan yüzeyleri düzenli olarak temizleyin. Ayrıca, zımba, bant dağıtıcı ve makas gibi öğeleri de dezenfekte edin. Ellerinizi düzenli olarak yıkayarak mikroplardan korunabilirsiniz.

Related Posts

Metan Gazı sessiz tehlike: Belirtiler, önlemler ve ilk yardım yöntemleri

Irak’ın Kuzeyinde metan gazı zehirlenmesi nedeniyle 12 askerimizin şehit olmasının ardından Metan Gazı konusu tekrar gündeme geldi. Altınbaş Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. Özlem Karagöl, metan gazı ile ilgili kapsamlı bir bilgilendirme yaptı. Peki, metan gazı nedir, nasıl oluşur? Metan gazı zehirlenmesi belirtileri neler?

Kene kabusu geri döndü: Çin menşeli yeni tür bulundu!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte kene vakalarında endişe verici artış yaşanıyor. Çin menşeli yeni bir türün Türkiye’de tespit edilmesi ve bazı illerde can kayıplarının yaşanması, uzmanları alarma geçirdi. Özellikle ter ve idrar kokusunun keneleri çektiği uyarısı dikkat çekti.

Uzmanlardan kritik kene uyarısı: Elinizle ezmeyin!

Erciyes Üniversitesi’nden(ERÜ) Prof. Dr. Orhan Yıldız, “En büyük hatalardan biri, insanlar keneyi kendi çıkarıp tırnakları ile ezmeye çalışıyor. Bu yüzde 100 bulaş anlamına gelir. Bu nedenle bu tür uygulamalardan kaçınmak gerekir” dedi.

Günümüzde Arkadaşlıklar Çıkar Üzerinden Kuruluyor!

Uzmanlar, günümüzde arkadaşlıkların çıkar ilişkileri üzerinden kurulduğunu belirterek, yoldaşlık geleneğinin de sürdüğünü ifade etti. 

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

Kokusuyla yalnızlaştıran genetik hastalık: Balık Kokusu Sendromu

Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Tıbbi Genetik ve Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi’nden Prof. Dr. Zeynep Ocak, halk arasında “balık kokusu sendromu” olarak bilinen Trimetilaminüri (TMAU) hastalığına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Genetik kökenli bir metabolizma bozukluğu olan bu rahatsızlıkta farkındalık, hem tanı hem de yönetim açısından büyük önem taşıyor.