Kelkit Merkezli 4.2 Büyüklüğündeki Deprem Normal, Korkulacak Bir Durum Yok

Kelkit Merkezli 4.2 Büyüklüğündeki Deprem Hakkında Uzmanlardan Rahatlatıcı Açıklama

Karadeniz Teknik Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Sismoloji Ana Bilim Dalı’ndan Dr. Özgenç Akın, Kelkit merkezli yaşanan 4.2 büyüklüğündeki deprem hakkında açıklamalarda bulundu. Akın, depremin beklenen bir durum olduğunu vurgulayarak, şu anda endişe edilecek bir durum olmadığını belirtti.

Akın, depremin Erzincan’daki büyük fay hattında olmadığını belirterek, “4.2 büyüklüğündeki bu deprem, Kelkit’in güneydoğusunda meydana geldi. Bu bölge aktif fay hatlarının kesiştiği bir nokta ve benzer büyüklükteki depremlerin yaşanması normaldir. 1939 Büyük Erzincan depreminin olduğu fay segmentinde gerçekleşmedi. Bu tür büyük depremler yıllarca tekrarlanır, ancak şu anda endişe edilecek bir durum yok. Özellikle yerel yönetimlerin gerekli tedbirleri alması önemlidir. Depreme dayanıklı bir kent inşa etmek büyük bir hedefimiz olmalıdır” dedi.

Akın, dünyayı oluşturan levhaların sürekli hareket halinde olduğunu belirterek, bu hareketlerin depremlere neden olduğunu açıkladı. Aktif deprem kuşaklarının bulunduğu Asya’da benzer büyüklükte depremlerin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı – Bekir Koca

Related Posts

Metan Gazı sessiz tehlike: Belirtiler, önlemler ve ilk yardım yöntemleri

Irak’ın Kuzeyinde metan gazı zehirlenmesi nedeniyle 12 askerimizin şehit olmasının ardından Metan Gazı konusu tekrar gündeme geldi. Altınbaş Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. Özlem Karagöl, metan gazı ile ilgili kapsamlı bir bilgilendirme yaptı. Peki, metan gazı nedir, nasıl oluşur? Metan gazı zehirlenmesi belirtileri neler?

Kene kabusu geri döndü: Çin menşeli yeni tür bulundu!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte kene vakalarında endişe verici artış yaşanıyor. Çin menşeli yeni bir türün Türkiye’de tespit edilmesi ve bazı illerde can kayıplarının yaşanması, uzmanları alarma geçirdi. Özellikle ter ve idrar kokusunun keneleri çektiği uyarısı dikkat çekti.

Uzmanlardan kritik kene uyarısı: Elinizle ezmeyin!

Erciyes Üniversitesi’nden(ERÜ) Prof. Dr. Orhan Yıldız, “En büyük hatalardan biri, insanlar keneyi kendi çıkarıp tırnakları ile ezmeye çalışıyor. Bu yüzde 100 bulaş anlamına gelir. Bu nedenle bu tür uygulamalardan kaçınmak gerekir” dedi.

Günümüzde Arkadaşlıklar Çıkar Üzerinden Kuruluyor!

Uzmanlar, günümüzde arkadaşlıkların çıkar ilişkileri üzerinden kurulduğunu belirterek, yoldaşlık geleneğinin de sürdüğünü ifade etti. 

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

Kokusuyla yalnızlaştıran genetik hastalık: Balık Kokusu Sendromu

Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Tıbbi Genetik ve Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi’nden Prof. Dr. Zeynep Ocak, halk arasında “balık kokusu sendromu” olarak bilinen Trimetilaminüri (TMAU) hastalığına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Genetik kökenli bir metabolizma bozukluğu olan bu rahatsızlıkta farkındalık, hem tanı hem de yönetim açısından büyük önem taşıyor.