Fernando Muslera’dan transfer itirafı! ‘Galatasaray izin vermedi’

Süper Lig’de şampiyonluğa ulaşan Galatasaray’ın kaptanı Fernando Muslera suskunluğunu bozdu. Sarı-kırmızılı takımın yıldızı, geleceğine dair merak edilenleri cevapladı.

Uruguay’da bir programa konuk olan Fernando Muslera, “Sözleşme yenileme kararımla birlikte kariyerimi Avrupa’da yani Galatasaray’da bitireceğim gibi duruyor. Şu an için Uruguay’a futbol oynamak için gitmeyeceğim gibi duruyor ancak ne olacağını tabii ki de bilemiyorum. Şu an için tüm odağımı gelecek sezona verdim. Ondan sonrasına bakacağız” dedi.

Galatasaray’a bağlılığını sürdüreceğini belirten Fernando Muslera, “Uruguay’da, Amatör İkinci Lig’de Sportivo Bella Italia takımının sahibiyim. Bu beni büyüleyen bir şey. Galatasaray’a bağlılığımı sürdüreceğim çünkü bunca yıldan sonra orada olmamak mümkün değil ama hayatım Uruguay’da olacak” ifadelerini kullandı.

Ülkesinden teklifler aldığını dile getiren Fernando Muslera, “Nacional ve Peñarol kulüplerinin başkanları transfer etmek için beni aradı. Ufak bir geri dönme düşüncem olsa da Galatasaray bu duruma izin vermedi” şeklinde konuştu.

Uruguay Milli Takımı’ndaki emeklilik kararına değinen Fernando Muslera, “2022 Dünya Kupası öncesinde bir daha Uruguay forması giymeme kararını almıştım. Kırmızı kart sonrasında aldığım cezalarla ailemle 2009’dan beri yaşayamadığım yakınlığı buldum. Kasım’daki maçlar için Marcelo Bielsa beni aradı, kararımı kabul ettiğini ancak kararımın Mart ayına kadar değişmesi durumu için bunu kamuoyuna açıklamamam gerektiğini söyledi. En sonunda mart ayında kendisine devam etmeyeceğimi söyledim” açıklamasını yaptı.

37 yaşındaki file bekçisi, geride kalan sezonda Galatasaray formasını 52 maçta giydi. Fernando Muslera, bu karşılaşmaların 21’inde kalesini gole kapattı.

Fernando Muslera’nın Galatasaray ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2025’te sona erecek. Uruguaylı eldivenin güncel piyasa değeri 1 milyon 400 bin euro.

Wanderers altyapısında yetişen Fernando Muslera daha sonra Nacional ve Lazio’da oynadı. Galatasaray, Fernando Muslera’yı 2011-2012 sezonu başında renklerine bağladı. 37 yaşındaki kaleci, Uruguay Milli Takımı’nda 133 müsabakada şans buldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx