Elon Musk, yapay zekayı “cadı avı” için mi kullanıyor?

Elon Musk’ın Hükümet Verimliliği Bakanlığı Kullanımı Yapay Zekayı Denetliyor

Son Reuters haberi, Elon Musk’ın Hükümet Verimliliği Bakanlığı’nın (DOGE) teknoloji kullanımı konusundaki iddialarını ortaya koyuyor. Habere göre, DOGE, iletişimlerini izlemek için yapay zeka kullanarak, özellikle Musk veya ABD Başkanı Donald Trump’a karşı düşmanca ifadeleri tespit etmeye çalışıyor. Bu durum, yapay zekanın bir tür “cadı avı” amacıyla kullanıldığı anlamına geliyor.

İddialara göre, EPA’da görev yapan bazı yöneticiler, yaygın olarak kullanılan Microsoft Teams gibi iletişim uygulamaları aracılığıyla Musk veya Trump’a yönelik söylemleri izlemek için yapay zekanın devreye sokulduğu belirtiliyor. Bu uygulama sayesinde DOGE, yönetimin hedeflerine uymayan çalışanları belirlemeye çalışıyor. EPA yöneticilerinden biri, çalışanlara “ne söylediğinize, ne yazdığınıza ve ne yaptığınıza dikkat edin” uyarısında bulundu.

EPA, yapay zekanın kullanımıyla ilgili net bir açıklama yapmasa da, ajansın işlevlerini ve yönetim verimliliğini artırmak için bu teknolojiyi incelediği belirtiliyor. Ayrıca, yapay zekanın DOGE ile ortak personel kararları almak için kullanılmadığı vurgulanıyor. Ek olarak, EPA’nın, hükümet genelinde maliyet azaltma çalışmaları kapsamında yaklaşık 600 çalışanını izne çıkardığı ve bütçesini %65 oranında düşürmeyi planladığı bildiriliyor.

Signal Kullanımı Artıyor

Bu gelişmelerle birlikte, DOGE çalışanlarının birbirleriyle iletişim kurmak için Signal uygulamasını tercih ettiği iddiaları ortaya atılıyor. Eğer doğruysa, Signal’in otomatik mesaj silme özelliği federal kayıt tutma kurallarının ihlal edilmesine neden olabilir. Çünkü kurum içi iletişimin resmi kayıtlarının korunması önemlidir.

Bazı DOGE çalışanlarının, resmi belgeleri işbirliği içinde düzenlemek için Google Docs kullanarak, gözetim zinciri ve güvenlik incelemelerini ihmal ettikleri iddiaları bulunuyor. Ayrıca, Elon Musk’ın Grok AI teknolojisinin kullanıldığı belirtilse de, bu teknolojinin amacı hakkında net bir bilgi henüz paylaşılmadı.

DOGE’nin, Başkanlık İcra Ofisi altında çalışmasına rağmen gizlilik içinde çalıştığı yönündeki şikayetler devam ediyor. Yönetim, DOGE’nin resmi bir kurum olmadığı için çalışma kayıtlarını kamuya açıklamak zorunda olmadığını belirtirken, bir federal yargıç geçen ay DOGE’ye çalışma kayıtlarını sunma emri verdi. Ancak, kurumun Pazartesi günü Reuters’a verdiği açıklamada halen DOGE’den kayıt alınamadığı ifade edildi.

Related Posts

7 yıldır gözler onu arıyor: Nerede bu maceracı kadın?

Tomb Raider serisinin yeni oyunundan hâlâ ses yok, Lara Croft’un dönüşü belirsizliğini koruyor

CERN’de tarihi deney: Bu iki madde ilk kez çarpıştırılıyor! Peki ama neden?

CERN’de bulunan dünyanın en büyük parçacık hızlandırıcısında, tarihte ilk kez Proton ve Oksijen çarpıştırıldı. Yeni çarpışmayla başlayan bu sürecin evrenin sırlarına ışık tutması bekleniyor.

Eski telefonlarınızın içinden böyle altın çıkarılıyor

Her yıl milyonlarca ton elektronik atık çöpe gidiyor ve içindeki değerli metaller de birlikte kayboluyor. Ancak bilim insanları eski telefonlar ve bilgisayarlardan çevre dostu bir yöntemle altını geri kazanmanın yolunu buldu.

Fiyatı 2 bin 900 TL birden düştü! Oyunseverler bayılacak

Oyunseverleri sevindiren haberi geldi. 2 bin 900 TL olan popüler oyun bedava oldu.

Android telefonlar depremleri nasıl tespit edebiliyor?

Android telefonlarda bulunan deprem uyarısı sistemi, Türkiye de dahil 100’den fazla ülkede önceden deprem uyarısı verebiliyor. Hazırlanmayı sağlayabilecek bu fazladan birkaç saniye insanların hayatını kurtarabilir.

Dünyanın en küçük kemanı üretildi… Saç telinden daha ince

İngiltere’deki Loughborough Üniversitesi’nden fizikçiler, mikroskopla bile zor seçilen dünyanın en küçük kemanını ürettiler. Sadece bir toz zerresi büyüklüğündeki bu mikro keman, çıplak gözle görülmüyor ve sadece mikroskop altında incelenebiliyor.