Elektrik tesisatı kaynaklı yangınların gizli faili ark hataları

Ark Hataları Elektrik Tesisatından Kaynaklanan Yangınları Önlemek İçin Önemli

Elektrik tesisatlarındaki sorunlar nedeniyle çıkan yangınlar, can ve mal kayıplarına yol açabiliyor. Türkiye’de de elektrik tesisatı kaynaklı sorunlar yangın felaketlerine zemin hazırlıyor. Özellikle kış aylarında ısıtıcılarının fazla kullanılması yangın riskini artırıyor.

Enerji yönetimi ve dağıtımı konusunda teknolojik ürünler geliştiren Hager Türkiye Pazarlama Müdürü Ali Demirbaş, yanlış kablolar, aşırı yüklenme, eski tesisatlar ve kaçak akımlar gibi durumların zamanla kıvılcım oluşturarak yangınlara yol açabileceğini belirtiyor.

Özellikle Elektrik Ark Hataları Tehlikeli

Demirbaş, geleneksel sigortaların ve kaçak akım rölelerinin belirli seviyelerde koruma sağladığını ancak elektrik ark hatalarını tespit etmede yetersiz kaldığını vurguluyor. Kabloların gevşek bağlantıları, eskimiş izolasyonlar, aşınmalar, kemirgenlerin zarar vermesi gibi durumlar sessizce büyüyerek felakete dönüşebiliyor.

Enerji Kesilerek Yangın Riski Azaltılıyor

Hager’in geliştirdiği Ark Hata Algılama Cihazları (AFDD), elektrik tesisatında oluşabilecek ark hatalarını analiz ederek enerjiyi keserek yangın riskini azaltıyor. Cihaz, devredaki akım ve gerilim dalga formunu sürekli izleyerek anormal dalgaları tespit ediyor ve enerjiyi keserek önlem alıyor.

AFDD Avrupa ve Amerika’da Zorunlu Tutuluyor

Demirbaş, AFDD’nin Avrupa ve Amerika’da zorunlu olduğunu belirterek, Uluslararası Elektroteknik Komisyonu (IEC) standartlarına göre insanların bulunduğu tüm bina ve ticari yapıların kullanımının zorunlu olduğunu ifade ediyor. Türkiye’de de yeni bina projeleri ve kritik tesislerde bu ürünün kullanımının yaygınlaştığını belirtiyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

7 yıldır gözler onu arıyor: Nerede bu maceracı kadın?

Tomb Raider serisinin yeni oyunundan hâlâ ses yok, Lara Croft’un dönüşü belirsizliğini koruyor

CERN’de tarihi deney: Bu iki madde ilk kez çarpıştırılıyor! Peki ama neden?

CERN’de bulunan dünyanın en büyük parçacık hızlandırıcısında, tarihte ilk kez Proton ve Oksijen çarpıştırıldı. Yeni çarpışmayla başlayan bu sürecin evrenin sırlarına ışık tutması bekleniyor.

Eski telefonlarınızın içinden böyle altın çıkarılıyor

Her yıl milyonlarca ton elektronik atık çöpe gidiyor ve içindeki değerli metaller de birlikte kayboluyor. Ancak bilim insanları eski telefonlar ve bilgisayarlardan çevre dostu bir yöntemle altını geri kazanmanın yolunu buldu.

Fiyatı 2 bin 900 TL birden düştü! Oyunseverler bayılacak

Oyunseverleri sevindiren haberi geldi. 2 bin 900 TL olan popüler oyun bedava oldu.

Android telefonlar depremleri nasıl tespit edebiliyor?

Android telefonlarda bulunan deprem uyarısı sistemi, Türkiye de dahil 100’den fazla ülkede önceden deprem uyarısı verebiliyor. Hazırlanmayı sağlayabilecek bu fazladan birkaç saniye insanların hayatını kurtarabilir.

Dünyanın en küçük kemanı üretildi… Saç telinden daha ince

İngiltere’deki Loughborough Üniversitesi’nden fizikçiler, mikroskopla bile zor seçilen dünyanın en küçük kemanını ürettiler. Sadece bir toz zerresi büyüklüğündeki bu mikro keman, çıplak gözle görülmüyor ve sadece mikroskop altında incelenebiliyor.